Paardenmarathon

DAMWÂLD - Op zaterdag 27 mei organiseert menclub Achter it Hynder een marathon voor paarden en pony's bij Barock Horse Stable in Damwâld. De marathon is onderdeel van de Friese zomercompetitie 2017.

Om 13.00 uur gaan eerst de ruiters van start. Daarna zullen ruim 50 aanspanningen strijden om de Jan Sake Vrieswijk-bokaal. Dit is de prijs voor degene die op deze dag als snelste en foutloos zijn of haar combinatie door de hindernissen stuurt. De wedstrijd telt acht uitdagende hindernissen. Er doen enkel-, dubbel-, vierspannen en tandems mee.

Paardendagen

DRIEZUM – Van 27 tot en met 29 juli organiseert de Stichting Paardendagen de Paardendagen in Driezum, Wâlterswâld en Damwâld.

Op 28 juli vindt het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon plaats. De dag erna volgt de Boerendag, zaterdag 29 juli. Op 62 meter hoogte leveren artiesten van Geschwister Weisheit bovennatuurlijke prestaties. Het is de hoogste mobiele artiestenmast ter wereld. Voor de durfallen uit Duitsland is dit geen enkel probleem. Van een trompetsolo op de top van de mast tot een handstand op 60 meter hoogte. Naast de acrobatische capriolen op grote hoogte weten de Duitse 'showmeisters' het publiek te betoveren met de formule E-racewagen en diverse motorstunts. Meer info: www.paardendagen.nl.