BCD Dance Girls van Bewegingscentrum Drachten.
BCD Dance Girls van Bewegingscentrum Drachten. Foto: Ingezonden

Succes voor Drachtster dansscholen

URK/EMMER COMPASCUUM - Bij de finale van de Noord-Nederlandse Kampioenschappen Streetdance en Showdance (NNKS) op Urk deed Bewegingscentrum Drachten mee met negen teams.

Hier werden vijf bekers binnengehaald: kampioen in de showcategorie waren de BCD Dance Girls. Tweede werd BCD Showtime en het Demoteam van BCD werd eveneens tweede.

In de streetdance-categorie werden BCD Mini Stars derde. BCD Queen B en Demoteam BCD wonnen met hun vijfde plek ook bekers.

De Koninklijke Nederlandse Gymnatiekunie (KNGU) hield de tweede voorronde in Emmer-CompascuĆ¼m. Hier deden drie teams mee van Bewegingscentrum Drachten. Kampioen werden BCD Dance Girls en BCD Showtime. Het Demoteam van BCD werd tweede.

Zeven demoteams van Dans Studio Drachten deden mee aan de laatste voorronde van de KNGU in Emmer CompascuĆ¼m. In de categorie showdance beginners tot en met 11 jaar ging de tweede prijs naar de Mini Stars. In de categorie advance tot en met 11 jaar was de eerste prijs voor de Majestic Girls en de tweede prijs voor de DreamGirls. In de categorie 12 tot en met 17 jaar advance ging de tweede prijs naar het team Passion.
In de categorie 18+ jaar werd het team Lacrimosa met de dans The Huntsman eerste.

Het dansteam New Dance Illusion van SDC Drachten verdedigde succesvol de titel bij de NNKS (Noord Nederlandse Kampioenschappen).