4500 euro voor 360 kilometer

DE TIKE - Jochem Boonstra en Ewout Atsma uit Drachten en twee Haagse fietsvrienden hebben zaterdag 4500 euro bij elkaar gefietst tussen Eede (Zeeland) en De Tike. Dat is 360 kilometer. Ze vertrokken 's nachts om twee uur en kwamen 17.45 uur aan in De Tike. "Kapot maar voldaan."

De opbrengst gaat naar Het Huisgezin in De Tike, waar Pieter en Annemarie Smaling 24 uur per dag en zeven dagen per week kinderen opvangen. Jochem Boonstra maakte vorig jaar kennis met deze organisatie, in verband met de verhuizing van Drachten naar De Tike en de verbouwing in De Tke. Jochem Boonstra en zijn fietsmaten Ewout, Wouter en Wim bedanken de sponsoren en Het Huisgezin bedankt hen en de vier fietsers.

Die kozen voor het Zeeuwse Eede als startpunt, omdat dit binnen Nederland het verst van De Tike af ligt. "Nog net iets verder dan Zuid-Limburg", aldus Boonstra. Hij nam het initiatief voor deze monsterfietstocht. Zijn Drachtster buurman en twee Haagse vrienden fietsten mee. De opbrengst is onder andere bestemd voor een elektrische fiets voor Pieter Smaling, die nogal eens op en neer fietst tussen De Tike en Drachten. "Maar voor dit bedrag kunnen we nog veel meer doen", reageert het echtpaar Smaling verheugd.