Spreekuur Niet-Aangeboren Hersenletsel

OENTSJERK - Het spreekuur van NAH Zorg vindt de eerste dinsdag van de maand plaats in Heemstra State in Oentsjerk.

Het spreekuur, iedere eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 14.30 uur, is bedoeld voor mensen met een (sterk vermoeden van) niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten. Over verschillende vragen geeft NAH Zorg voorlichting.

Mocht men het spreekuur willen bezoeken, dan is het nodig dat vooraf een afspraak wordt gemaakt via het cliëntservicebureau van NAH Zorg; telefoon: 058-256 3839. Email : info@nahzorg.nl

Röntgenapparatuur

LEEUWARDEN - GGD Fryslân nam maandag officieel de nieuwe TBC-röntgenapparatuur in gebruik.

De ruim vijftien jaar oude onderzoeksapparatuur functioneerde nog volgens alle eisen, maar was wel verouderd en technisch versleten. Om die reden heeft GGD Fryslân nieuwe röntgenapparatuur aangeschaft, waarmee bovendien meer mogelijk is dan voorheen.

Rijbewijskeuring
en oogtest

DRACHTEN - Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor terecht op dinsdag 6 juni in buurtcentrum De Wiken aan de Dwarsdijk 346-B in Drachten. Deze keuring kost € 30,00. Bovendien kan in dit buurtcentrum een afspraak worden gemaakt voor een onafhankelijke oogtest. Deze test kost 10,00 euro. Een afspraak maakt u via 0512-581000, bij geen gehoor belt u 06-10329560.

Eco-Inspiratie weekend

SURHUIZUM - Green Evelien houdt op 16, 17 en 18 juni een Eco-inspiratieweekend bij Land van Een in Surhuizum.

Betaalbare goede producten gebruiken zonder chemische stofjes? Besparen door minder te verbruiken? Hoe doe je dat? Green Evelien is een expert op dat gebied en ze komt hierover vertellen. Deze workshop zal je helpen meer bewust om te gaan met je inkomsten en uitgaven.

Deelname aan de cursus kost € 195,00 per persoon. De cursus is inclusief vegetarische maaltijden, vers bereid en zoveel mogelijk biologisch. Na betaling is je inschrijving definitief. Opgave: info@landvaneen.nl of via www.landvaneen.nl

Opa's en oma's

BUITENPOST - Op zondag 4 juni is het Nationale Opa- en Omadag. Opa's, oma's, pakes en beppes worden extra in het zonnetje gezet bij De Kruidhof in Buitenpost. Zij krijgen gratis toegang op vertoon van hun kleinkind(eren).

De tuinen, het IJstijdenmuseum, de Verkooptuin, Het Tuincafé en de cadeauwinkel zijn op beide Pinksterdagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Bed & Breakfast

DOKKUM - Jojanneke Dijkstra uit Dokkum opende vorige week haar Dokkumer Bed & Breakfast Appartementen aan de Boterstraat 7 in Dokkum. Vier luxe appartementen zijn compleet ingericht en van alle gemakken voorzien voor de gasten.

De onderste appartementen zijn geschikt voor vier personen per appartement en de bovenste appartementen zijn geschikt voor twee personen per appartement.

In deze appartementen ontvangt Jojanneke Dijkstra gasten en toeristen uit binnen- en buitenland. De styling van de appartementen heeft ze zelf gedaan. "Uit ervaring weet ik wat de gasten willen en wat ze verwachten in een appartement."

Meer informatie is te vinden op www.dokkumerbedandbreakfast.nl www.bookingdokkum.com, Het telefoonnummer is 0653241376.