FK skeeleren

DE WESTEREEN - Op zaterdag 27 mei is De Westereen het toneel voor het Open Fries Kampioenschap skeeleren voor de jeugd. Ook dit jaar is De Westereen weer gastheer voor dit kampioenschap.

De jeugd in de categorieën pupillen 4 tot en met junioren A staat hier aan de start. Nieuw dit jaar is de SV wisselbokaal.
Deze wordt vanaf dit jaar gekoppeld aan het Open Fries Kampioenschap en is een prijs voor verenigingen. De vereniging met 'over alles' de beste resultaten, neemt deze bokaal mee naar huis. De aanvang is 10.00 uur.

Kaatsen Dokkum

DOKKUM – Zaterdag 27 mei vanaf 12.00 uur strijden de beste kaatsers van Friesland op het Harddraverspark in Dokkum om de felbegeerde Hedzer van der Kooi-koningsbeker.

Tsjisse Steenstra zal tezamen met zijn nieuwe formatie-maten Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra, een gooi doen naar de prolongatie van zijn koningstitel in 2016. In de pauze mogen de jeugdleden van KV Oostergo in de kaatsarena hun vorderingen tonen aan het publiek.

De hoofdsponsor Lieuwe Weidenaar zal de finalepartij officieel starten door de eerste bal op te slaan met de eigen 'Weidenaar-kaatsbal'. De toegang is gratis.