De teams van de zaterdag met trainers Iris Roffel, Kim Vrij-Bokma en Jorrit Veenstra.
De teams van de zaterdag met trainers Iris Roffel, Kim Vrij-Bokma en Jorrit Veenstra. Foto: Ingezonden

Acro Academy bereikt Europese limieten

ZWOLLE - In Zwolle werden afgelopen weekend de plaatsingswedstrijden gehouden voor het Nederlands kanpioenschap acrogym. Daarnaast waren dit ook kwalificatiemomenten voor de Europese kampioenschappen later dit jaar.

Om hieraan mee te mogen doen, moet er een lage en een hoge limiet gehaald worden. De in Drachten woonachtige Amber Bosma traint bij de Acro Academy Noord Nederland, en wist met haar partner Lian Boersma een topscore te halen, en daarmee naast het goud ook de hoge limiet voor het EK in de categorie Jeugd te halen. Omdat zij de lage limiet al op zak hadden, hebben zij dus al aan alle kwalificatie-eisen voldaan.

Ook de Drachtster dames Mare Blaam en Famke van Wieren wisten met hun partner Lisanne Hulder ruim de EK-limiet te bereiken in de categorie Junioren. Omdat zij de hoge limiet ook eerder al bereikt hadden, hebben ook zij zich officieel gekwalificeerd voor de Europese kampioenschappen in oktober in Polen. De dames trainen allemaal in Marum bij de Acro Academy – een topsportstichting die hen helpt hun doelen te bereiken. Ook bij de jongere Acro Academy teams was er succes. De Pupillen is een leeftijdscategorie die nog niet in aanmerking komt voor het EK. Robin Hooijenga uit Oudega wist in deze categorie met haar partner Anna Koster (combinatieteam Acro Academy / SV Donkerbroek) met overmacht de gouden positie te halen. Robin Luinge uit Drachten draaide met haar partners Inge Speerstra en Marieke Hulder een prachtige oefening en kreeg ook het goud omgehangen. Martin-Lin Visser uit Boornbergum vormt in deze categorie een herenduo met Ties Oosterhof, de enige heren van de Acro Academy, en ook zij namen met prachtige scores op de hoogste trede van het podium plaats.