'Recht om uit te dagen' in twee dorpen

DRACHTSTER COMPAGNIE / DE TIKE - 'Het recht om uit te dagen' doet wellicht denken aan middeleeuwse ridders. Maar het is ook een vorm van vernieuwing van de democratie anno 2017. In het Engels: 'Right to Challenge (RTC: een recht voor alle burgers in Nederland waarmee zij meer zeggenschap krijgen over zorg en ondersteuningstaken in hun directe leefomgeving).

Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) onderzoekt hoe de gemeente Smallingerland omgaat met dit buurtrecht.

Daartoe worden bewoners in twee dorpen binnen de gemeente Smallingerland door de welzijnsorganisatie M.O.S..allerlei vragen voorgelegd, te weten in de dorpen Drachtstercompagnie en De Tike. Uiteraard kunnen de bewoners ook vragen stellen aan M.O.S. over RTC.

Woont u in een van deze dorpen en wilt u vragen stellen of u opgeven voor de bijeenkomst? Dan kunt u contact opnemen met M.O.S.-opbouwwerkers: Hannie Brandsma, H.brandsma@mosweb.nl/06 – 37 41 69 06 en Ineke Hut-Bos, I.Hut-Bos@mosweb.nl/06 – 37 41 69 53.

De bijeenkomst in Drachtstercompagnie is maandag 29 mei in It Gebouke en in de Tike op donderdag 1 juni in Dorpshuis De Tike, beide van 16.30 tot 18.00 uur.

Door de onderzoeken van LSA (elders) en van M.O.S. naast elkaar te leggen, hopen de opbouwwerkers meer inzicht te krijgen in hoeverre het 'Right to Challenge' in Smallingerland wordt toegepast.