De wethouders Pieter Braaksma (links) en Albert van der Ploeg aan de slag op Betterwird.
De wethouders Pieter Braaksma (links) en Albert van der Ploeg aan de slag op Betterwird. Foto: Ingezonden foto

Start uitbreiding Betterwird bij Dokkum

DOKKUM - Bedrijventerrein Betterwird in Dokkum wordt met zes hectare uitgebreid. De vraag naar nieuwe bedrijfskavels neemt weer toe, aldus de gemeente Dongeradeel, "mede door de aanleg van de Centrale As."

Begin mei is aannemer Daniël Pijnacker uit Kollum begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Door deze uitbreiding komt er zes hectare nieuw bedrijventerrein beschikbaar. Hiervan wordt 1,5 hectare geschikt voor watergebonden bedrijven, door de aanleg van een insteekhaven vanaf de Dokkumer Ie.

De eerste uitbreidingsfase aan de noordzijde van het bedrijventerrein is in 2014 gerealiseerd. Doordat de vraag naar bedrijfskavels in Dokkum blijft groeien, "onder andere als gevolg van de aanleg van de Centrale As", wordt nu de tweede uitbreidingsfase gestart. De wethouders Pieter Braaksma en Albert van der Ploeg verrichtten vorige week de officiële starthandeling (zie foto).

Betterwird is een gemengd bedrijventerrein met een oppervlakte van 75 hectare. er zitten vooral bedrijven uit de industrie, vervoer en handel, zoals Fortuin Suikerwerken, Dokkumer Vlaggencentrale en Probosign (Friese onderneming van het jaar).