De voorbereidingen voor de grote verkoping zijn in volle gang.
De voorbereidingen voor de grote verkoping zijn in volle gang. Foto: T. Visser

Grote verkoping in Wâlterswâld voor school

WALTERSWALD - Zaterdag 27 mei vindt er een grote verkoping plaats rond de CNS basisschool in Wâlterswâld. De leerlingen zijn er met een kleedjesmarkt, waar ze de meest uiteenlopende spullen verkopen.

Er zijn overdekte marktkramen met onder meer boeken, bloemen en planten, creatief, kleding, maar ook hapjes en drankjes, zoals een hamburgerkraam en een ijscokraam. Nieuw dit jaar is een doorlopende brandweerdemonstratie. Brandweerlieden laten alle ins en outs zien van een heuse brandweerauto. Of er nog water aan te pas komt is nog niet bekend, wellicht is dat mede afhankelijk van het weer. Voor de kinderen is dit een hele belevenis.

Ook is P.K. Frisia uit Dokkum aanwezig met een kleindierenshow. Zij tonen onder andere kippen, konijnen, duiven en andere kleine huisdieren.

Vermaak voor kinderen

Ook is er mogelijkheid tot ponyrijden voor de kinderen. Ze kunnen zich vermaken op een springkussen, voetballen en nog veel meer. Schooldirecteur Visser vertelt. "Het doel van deze dag is tweeledig. Enerzijds is de opbrengst voor het realiseren van een nieuwe opstelruimte, fietspad en oprit voor de school, zodat de leerlingen veilig van en naar school kunnen komen. Anderzijds is de jaarlijkse verkoping ook een dag van gezelligheid, ontmoeting en binding met elkaar."

Dit laatste blijkt ook uit hoeveel ouders zich belangeloos inzetten voor deze dag. De verkoping is in het weiland achter de school. Ook is hier voldoende parkeerruimte. Iedereen is van harte welkom van 9.30 tot 14.00 uur aan de Foarwei 39 in Wâlterswâld.