Vrijwilligers nodig in Digitaal-huis

BURGUM - Bibliotheek Burgum en Kearn zijn op zoek naar vrijwilligers voor het Digi-Taalhuis. Zij worden gevraagd anderen te helpen bij taalvaardigheid (Nederlands), digitale vaardigheden en/of bij rekenen.

De vrijwilligers worden geschoold en krijgen begeleiding. In het Digi-Taalhuis wordt er in een groep en in eigen tempo geoefend. Er zijn verschillende niveaus. De taaal-oefenstof is zowel digitaal als schriftelijk. In september, tijdens de Week van de Alfabetisering, is de feestelijke officiële opening van het Digi-Taalhuis. Zie ook de Vrijwilligerscentrale van Kearn op internet.

Reeën spotten

EARNEWALD – Donderdagavond 1 juni om 19.00 wordt bij de Alde Feanen een vaarexcursie gehouden. De reeën staan om deze tijden centraal.

Vanaf het bovendek van De Blaustirns laten de reeën zich goed zien. GeÏnteresseerden kunnen zich opgeven tot woensdag 31 mei voor 15.00 uur via 0511-53 96 18. Entree € 8 (als u lid bent van it Fryske Gea € 5). Kinderen tot en met 12 jaar € 5 (als u lid bent van it Fryske Gea € 3).