Blokfluitist Erik Bosgraaf treedt op samen met ensemble Cordevento.
Blokfluitist Erik Bosgraaf treedt op samen met ensemble Cordevento. Foto: Ingezonden

Concert Erik Bosgraaf en Cordevento

LEEUWARDEN - Op vrijdag 26 mei om 20.15 uur geeft de bekende blokfluitist Erik Bosgraaf, samen met het ensemble Cordevento, een concert in de Grote of Jacobijner Kerk in Leeuwarden.

Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, zowel originele werken als bewerkt voor blokfluit en strijkers. Luisteraars kunnen genieten van onder andere het Concerto in D-klein (BWV 1059), het 'Erbarme dich mein, o Herre Gott' (BWV 721), het Sinfonia uit: 'Ich hatte viel Bekümmernis' (BWV 21) en het Concerto in Bes-groot (BWV 1055).

Erik Bosgraaf wordt algemeen beschouwd als een van 's werelds beste blokfluitisten. Zijn repertoire reikt van Vivaldi's Vier Jaargetijden tot de muziek van morgen. De opname van Jacob van Eycks 'Der Fluyten Lusthof' bewerkstelligde zijn internationale doorbraak.

"Wat die jongen niet
allemaal kan, grenst aan
het ongelooflijke"

Frans Brüggen in het Tijdschrift voor Oude Muziek: "Wat die jongen niet allemaal kan, grenst aan het ongelooflijke." Kaarten zijn verkrijgbaar bij Poort Music, 's avonds in de kerk, via www.harmonie.nl of per mail: info@appassionata-leeuwarden.nl.