De skelterrace in 2016. Publiek is van harte welkom.
De skelterrace in 2016. Publiek is van harte welkom. Foto: Ingezonden

Skelterrace voor VMBO-leerlingen

DRACHTEN - Woensdag 24 mei (vandaag) gaat de Skelterrace van start voor VMBO-leerlingen van de eerste tot en met het derde leerjaar.

De race is op het Raadhuisplein in Drachten. Het is de eerste keer dat de skelterrace in het centrum wordt gehouden.

Pimp je skelter

Tientallen VMBO-leerlingen van scholen uit heel Friesland hebben zelf een skelter gepimpt. Deelnemende teams moeten tijdens het evenement verschillende opdrachten uitvoeren, waarmee ze punten kunnen scoren. De Skelterrace is een initiatief van TechNet Drachten, het Innovatiecluster en ROC Friese Poort.

Er doen zeven middelbare scholen mee, afkomstig uit de provincie. Elke groep wordt gesponsord door een technisch bedrijf. De deelnemers krijgen een skelter en materiaal beschikbaar gesteld.

Programma

Het evenement begint om 11.15 uur. Eerst worden skelters beoordeeld en krijgen de teams instructie over de wedstrijd. Vervolgens vindt er een opening plaats en beginnen de eerste zeven rondes. Dan is er een pauze en kort daarna volgen de laatste vier rondes.

Publiek is welkom

Om 14.45 uur rijden alle skelters nog eenmaal over het grote parcours. Daarna is de prijsuitreiking. Het eindigt circa 15.45 uur.