Muzieklessen

DRACHTEN - Volwassenen die muzieklessen volgen in de educatieve afdeling van De Lawei, geven op woensdag 31 mei een presentatie in de Kleine Zaal. Vanaf 19.00 uur start een kort, afwisselend programma met lichte muziek, klassieke muziek, wereldmuziek en meer stijlen. De uitvoerenden zijn dwarsfluit- en klarinetleerlingen van Gonny Roelofsen en Jannie Reijenga. Het Volwassen Orkest onder leiding van Hotze Jelsma, met veertien verschillende instrumenten, completeert het geheel. Op het programma staan enkele solisten, maar de meeste muzikanten geven er de voorkeur aan om samen op te treden. Soms als duo, maar er zijn ook grotere combinaties, zoals het klarinetensemble. De toegang is gratis.

Maaiwedstrijd en Oldtimerdag

EASTERMAR - Zaterdag 27 mei komen er meer dan honderd oude trekkers en werktuigen naar Eastermar voor de jaarlijkse show en maaiwedstrijd. Een twintigtal maaiers zal het tegen elkaar opnemen wie het beste en het meer recht kan maaien, dichtbij de mooie natuur aan de Burgumer Mar. Zelfs komt er nog iemand met een oude maaimachine, aangedreven door een paard. Ook kunnen de deelnemers hun trekkers testen door het trekken van betonblokken en buizen. Verder zijn op het evenemententerrein: kofferbakverkoop, een ruilbeurs van diverse materialen, plus een springkussen en zandbak voor de kleintjes. De toegang op de Sumarderwei is gratis.

Boekenmarkt

DRACHTEN - Donderdag, vrijdag en zaterdag, 1 tot en met 3 juni, zal er een boekenverkoop gehouden worden in de Doopsgezinde Kerk in Drachten, Zuiderbuurt 26. De kerk beschikt over een mooie en interessante boekenvoorraad. Grote diversiteit maakt deze boekenmarkt aantrekkelijk voor een breed publiek. Veel boeken zijn nieuw en 'als nieuw', die cadeau gedaan kunnen worden door kopers. De opbrengst is voor scholingsprojecten in Derde Wereldlanden.

Open werkplaats

DRACHTEN - Zaterdagmiddag 27 mei is de werkplaats van potzenmaker Jan Ketelaar aan de Tussendiepen 6in Drachten van 13.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Zoals iedere laatste zaterdag van de maand. Ook de ateliers van Jannes Kleiker en Joop Sipma zijn te bezichtigen. Verder laat Keramyk Unyk werk zien. Nieuw is een tafel voor het bespreken en ontwikkelen van vage en minder vage plannen. Om 16.00 uur is er een gedicht of spreker. Jan werkt aan twee vijf meter hoge, van metaal gelaste, vrouwfiguren. Titel: 'Wachten op hoog water'. Mocht je ook werk willen exposeren of een bijdrage willen leveren aan een van de open middagen, neem dan contact op via wilma@janketelaar.nl