Zangeres Berber Braam tijdens de voorronde van The Voice of Drachten.
Zangeres Berber Braam tijdens de voorronde van The Voice of Drachten. Foto: Sandra den Boer.

Voorrondes The Voice of Drachten in Iduna

DRACHTEN - In het Thalenpark in Drachten vinden zaterdag 27 mei de voorrondes plaats van The Voice of Drachten, een talentenwedstrijd, georganiseerd door Dominique Rombouts van Elzer Educatie in samenwerking met talentontwikkelingsprogramma Fulkaan, een initiatief van Keunstwurk.

Talenten uit Smallingerland werden de afgelopen maanden opgeroepen om zich aan te melden via een youtube- of audiolink. Uit alle inzendingen zijn inmiddels veertien deelnemers geselecteerd om hun talenten te laten zien en horen op het podium van Poppodium Iduna tijdens de voorrondes op zaterdag 27 mei.

Jury uit Smallingerland

De jury bestaat uit initiatiefneemster en zangcoach Dominique Rombouts en zangers Auke Busman en Arjen Baakman. Al deze juryleden zijn afkomstig uit Smallingerland en schopten het drie jaar geleden tot 'The Battle' in TV-programma The Voice of Holland.

Deze driekoppige jury zal een deskundig oordeel geven en de finalisten selecteren die met elkaar om de titel van The Voice of Drachten zullen strijden tijdens de finale. De finale zal plaatsvinden tijdens het Simmerdeisfestival op zaterdag 24 juni, dan wordt bekend wie The Voice of Drachten 2017 is.

Finale op Simmerdeis Festival, op 24 juni

De toegang op de locatie Thalenpark in Drachten is gratis en de aanvang is 15.00 uur.

Zie ook: www.iduna.nl en www.facebook.com/thevoiceofdrachten