Skûtsje De Jonge Jan uit Warten, een werk van Anneke Haanstra-Bonnema.
Skûtsje De Jonge Jan uit Warten, een werk van Anneke Haanstra-Bonnema. Foto: Ingezonden

'Tinzen yn Kleur – fan hazze ta skûtsje'

WARTEN - Op één van de mooiste plekjes van Warten vind je Museum Warten. Het museum bestaat uit Rijksmonument de Oud Friese Greidboerderij en museumgebouw It Earmhûs. Vanaf 27 en 28 mei is de expositie 'Tinzen yn Kleur – fan hazze ta skûtsje' te zien.

Dit jaar zal dorpsgenote en vrijwilligster van Museum Warten Anneke Haanstra-Bonnema er exposeren. Met name aquarelleren, schilderen met acrylverf en verschillende vormen van tekenen spreken haar aan.

Portretschilderen is voor haar een uitdaging die zij zeker niet uit de weg gaat. Zij experimenteert graag met diverse technieken. Een nieuwe vorm van schilderen is voor haar acryl op hout. Tijdens het openingsweekend is zij aanwezig om informatie over technieken te geven en vragen te beantwoorden. Naar aanleiding van haar expositie 'Tinzen yn Kleur – fan hazze ta skûtsje' geeft Museum Warten setjes kaarten uit.

Praamtocht

Tijdens het openingsweekend van 27 en 28 mei steekt ook de praam weer van wal. Om 13.30 uur kun je opstappen bij it Earmhûs en meevaren door de Alde Feanen. Voor de praamtocht graag van te voren aanmelden op 058 255 2546 of info@museumwarten.nl. Kosten praamtocht inclusief museumbezoek zijn € 9,50 voor volwassenen en voor jeugd tot 13 jaar € 5,-.