Bernou Hylkema mist een grote kans voor Drachtster Boys.
Bernou Hylkema mist een grote kans voor Drachtster Boys. Foto: Tibbesma Fotografie.

Beslissingswedstrijd zaalvrouwen Drachtster Boys

DRACHTEN - Vrijdag konden de zaalvrouwen van Drachtster Boys geschiedenis schrijven door voor het eerst de finale van de play-offs te halen. Nadat in Leek gewonnen werd door de Drachtsters, moest er thuis gewonnen worden van KTP Nieuw Roden om een finaleticket te veroveren. Het werd een nederlaag, waardoor een beslissingswedstrijd nodig is.

KTP Nieuw Roden zette Drachtster Boys meteen onder druk en zorgde ervoor dat Drachtster Boys moeite had met de verzorgde opbouw van achteruit. Halverwege de eerste helft leek Bernou Hijlkema de score te openen. Een goede voorzet van Esther van Toledo belandde bij de tweede paal bij Bernou Hijlkema. Zij leek de bal voor het intikken te hebben, maar die ging naast. Niet veel later kreeg Marian Meijer een kans. Het slotakkoord van de eerste helft was voor de thuisploeg. Een hard schot van Jessie Prijs eindigde onverdienstelijk op de paal.

Na rust ging het mis voor Drachtster Boys. Met nog twaalf minuten op de klok doorbrak Grytsje van den Berg de spanning en opende de score. Na een goed opgezette aanval van KTP Nieuw Roden werd het 0-1. KTP Nieuw Roden bleef de druk opvoeren en Drachtster Boys had hier zichtbaar moeite mee. Mariƫl Miedema wist even later ook doel te treffen. KTP Nieuw Roden verplaatse de bal snel en Grytsje van den Berg scoorde opnieuw: 0-3.
Drachtster Boys leek aangeslagen en was de organisatie kwijt. In de slotfase deed Amber Bandringa extra pijn door er 0-4 van te maken.
Door deze overtuigende overwinning van KTP Nieuw Roden wordt een beslissingswedstrijd gespeeld tussen beide ploegen op vrijdag 19 mei om 20.30 uur in Drachten. De winnaar van deze wedstrijd zal zich plaatsen voor de finale van de play-offs voor het landskampioenschap.