Speedweekend

NOARDBURGUM - In het Hemelvaartweekend staat Noardburgum weer in het teken van snelheid en spanning. Een driedaags speedweekend zorgt er voor dat Noardburgum zich in het Hemelvaartweekend het snelste dorp van Nederland mag noemen.

Vanaf vrijdagmiddag 26 mei om 14.00 uur barst het geweld los aan de Oostersingel met de Trekkertrek. Wie trekt de sleepwagen het verste over de 100 meter lange baan? Meer dan zestig tractoren staan ingeschreven om te meten wie het sterkst per klasse is. De wedstrijdklassen zijn verdeeld van 2,5 ton tot boven de negen ton.

In totaal staan bij de autocross zaterdag 27 mei acht klassen aan de start en zal er een demonstratie worden gegeven door een aantal stockcarrijders. De V-buggy klasse, voor kinderen van 5 tot 12 jaar, stond afgelopen jaar voor het eerst op het programma. Dit jaar staat Noardburgum opnieuw op de wedstrijdkalender van deze snel groeiende en sinds 7 mei officiƫle KNAF-klasse. Met maar liefst 25 deelnemers gaan deze jonge racers uitmaken wie de meeste punten behaalt voor het V-Buggy-kampioenschap. Zaterdag gaat Rocco Coronel het opnemen tegen onder andere Jente de Vries uit Noadburgum.

Na de snelle vierwielers wordt het snelle weekend op 28 mei afgesloten op twee wielen met een grasbaanwedstrijd. De langste grasbaantrack van de regio trekt elk jaar meer deelnemers. De 150 is inmiddels gepasseerd en dit jaar zal er opnieuw een inschrijfrecord verbroken worden.