VV Buitenpost wint de derde periodetitel en speelt promotiewedstrijden.
VV Buitenpost wint de derde periodetitel en speelt promotiewedstrijden. Foto: Kiepie.nl

VV Buitenpost speelt nacompetitie om promotie

LEEUWARDEN - Voetbalvereniging Buitenpost heeft zaterdag de goede reeks doorgezet en de laatste competitiewedstrijd in Leeuwarden met 0-4 gewonnen van Blauw Wit. Met deze overwinning haalde de club de derde periodetitel binnen.

De nacompetitie begon dinsdag 16 mei in Poortugaal tegen VV Oude Maas. Zaterdag 20 mei komen de amateurs van SC Feyenoord naar Buitenpost. De derde poulewedstrijd is wederom thuis, dinsdag 23 mei tegen De Zuidvogels uit Huizen.

Buitenpost had nog één concurrent in de strijd om de derde periode: Balk die een punt minder had. De Blauwkes begonnen scherp tegen Blauw Wit. Al in de zevende minuut scoorde spits Joran Olijve met een mooi gedrukt afstandsschot. De tweede mogelijkheid die Buitenpost kreeg, ging er na ruim twintig minuten direct in. De keeper van de thuisploeg verwerkte een hoge voorzet niet goed, waarna de bal bij aanvoerder Berend Schootstra kwam. Hij kopte vervolgens achterwaarts over de doelman in het doel.

In de tweede helft scoorde Martijn van Roeden 0-3.. Net voor tijd had Joop Pijnacker een mooie actie in huis en gaf een voorzet op Rik Weening. Die rondde prima af: 0-4. Met deze gemakkelijke overwinning haalde Buitenpost niet alleen de derde periodetitel binnen, maar vestigde het ook een clubrecord. Nog nooit haalde de ploeg zoveel punten in de eerste klasse, namelijk 51, en eindigde de club op de vierde plek achter kampioen HZVV, Olde Veste en Drachtster Boys.