Drachtster Boys komt een punt tekort

DRACHTEN - Na de 2-1 zege in de thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen moesten de voetballers van Drachtster Boys een bittere pil slikken. Ze kwamen één punt te kort voor de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.

Olde Veste en de Boys eindigden met 53 punten op de tweede plaats, maar met een kleiner doelsaldo voor de Drachtsters. Hierdoor plaatste Olde Veste zich. Voor de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen was er hoop op puntverlies van Olde Veste. De thuisclub moest winnen. Dat laatste lukte met 2-1, maar Olde Veste won met 5-1.

Beide teams openden met offensief voetbal, waaruit aan beide zijden kansen ontstonden. De beide keepers reageerden echter attent. Na tien minuten zette Jarno Broeders de thuisclub op winst: 1-0. Daarna weigerden de Drachtsters de wedstrijd in het slot te gooien. Jaring Wouterlood van Doesburg (1-1) en Rob Schokker bepaalden de eindstand op 2-1.

Voorzitter Gijs Lokhorst van Drachtster Boys was de teleurstelling na het verlies tegen hekkensluiter Drenthina alweer te boven. Hij kijkt hoopvol uit naar het volgend seizoen. Bijna de hele selectie blijft de club trouw en wordt aangevuld met enkele versterkingen.