Poppenhuizen en beren in Drachten

DRACHTEN - Op zaterdag 20 mei wordt voor de derde keer weer een grote manifestatie voor liefhebbers van poppenhuizen, miniaturen, poppen en beren georganiseerd in het Fries Congrescentrum Drachten.

De deelnemers zorgen voor een enorm en divers aanbod op deze speciaalbeurs met ditmaal ook een fors aantal berenmaaksters. Daarnaast houdt een poppen- en berendokter er spreekuur en worden meegebrachte poppen en beren waar mogelijk direct gerepareerd. De zaal is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 5,00 en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Beerders lanceert crowdfunding

BURGUM - De jonge start-up Beerders uit Burgum maakt zich sterk voor een Nederland dat zichzelf meer tijd geeft om tot rust te komen. Dat doet het bedrijf door elke maand een box met daarin vijf speciaalbieren bij haar leden te bezorgen.

Dit jaar willen de initiatiefnemers Douwe Hooijenga en Michael Dijkstra meer mensen bij het concept betrekken en enkele nieuwe producten lanceren. Daarom startten zij op 10 mei een crowdfundingcampagne.

"Omdat wij onze klanten en ons netwerk echt betrekken bij onze onderneming is crowdfunding voor ons de meest logische keuze. Wij hebben een kapitaalinjectie nodig om een aantal grote aankopen te kunnen doen om diverse nieuwe producten te kunnen lanceren. Wij willen veel meer zijn dan alleen een speciaalbier-abonnement".

"Wij willen met crowdfunding 25.000 euro ophalen en die zal worden besteed aan onder meer de efficiëntere inkoop van dozen, merchandise en het organiseren van meetups." Een nieuw product waar de Founding Brothers de komende jaren op in willen zetten is een origineel kerstpakket met de naam 'Gerstpakket'.
Meer informatie over de investering is te lezen op www.beerders.nl/crowdfunding.


Nieuw logo
Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Gezellig, samen en wielrennen. Drie kenmerkende aspecten van Surhuisterveen. Alle drie zijn ze meegenomen in het nieuwe logo en beeldmerk van Surhuisterveen.

In een eigentijds wapen en mét de bekende spreuk 'Surhuisterveen, zo gezellig is er maar één!' komt het nieuwe beeldmerk van Surhuisterveen optimaal naar voren. De Vereniging van Handel & Industrie (H&I) van Surhuisterveen liet het nieuwe logo ontwerpen. Met de kleuren rood, geel, blauw en goud is er gekozen voor een authentieke uitstraling. Bovendien is in het wapen een fiets verwerkt, verwijzend naar de Profronde en alle andere wieleractiviteiten.

Het logo is modern, maar ook het schild van de oude Vlecke komt erin terug. De klok slaat één uur en daarmee wordt met een knipoog verwezen naar 'Surhuisterveen, zo gezellig is er maar één'.

Syrisch koken

RYPTSJERK - Op 18 juni wordt vanaf 15.30 een Syrische kookworkshop gehouden in Ryptsjerk op een prachtige en landelijke locatie, waar de verse kruiden zo uit de tuin kunnen worden geplukt voor de zogenaamde 'Sham'-maaltijd.

Deze kookworkshop wordt professioneel begeleid door chef-kok Kenan, die jarenlang als chef-kok werkte in het 5-sterren Sheraton-hotel in Damascus. De deelnemers worden in groepjes van drie ingedeeld en gaan een viergangendiner bereiden waarbij ze zo'n acht gerechten uit de Syrische keuken zullen klaarmaken. Informatie over deze kookworkshop loopt via Tjitske Bergema, 06 - 44141781.
Meer informatie over deze activiteit vindt u op: www.individuo.nl/activiteiten. Eerst lid worden van Individuo is niet nodig. De prijs voor deelname is € 50,-