Verkoper Jan Ansmink in de totaal vernieuwde keukenstudio.
Verkoper Jan Ansmink in de totaal vernieuwde keukenstudio. Foto: Klaas Rozema

Tabak keukens in Westergeest vernieuwd

WESTERGEEST - Tabak Keukens heeft de zaak aan de Simmerwei 6C in Westergeest flink vernieuwd. Op de begane grond zijn nu vijftien verschillende keukenopstellingen ingericht. Badkamers en overig sanitair zijn alleen op de bovenverdieping te vinden.

Klanten vinden er vooral keukens van het merk Nobilia. "Dat is in wat goedkeaper merk as wat wy yn Drachten meast ferkeapje. Yn Westergeast binne ús klanten faker 'doe-het-zelvers', dy't de keukens en ûnderdielen fan badkeamers by ús keapje en it spul dan sels ynbouwe. Mar foar wa't dat wol, kinne wy dat ek dwaan", legt Folkert Tabak uit.

Jan Ansmink doet op de begane grond vooral de verkoop van de keukens, Klaas Algra houdt zich in hoofdzaak bezig met de badkamers en het overige sanitair. De keukens van het merk Nobilia die in Westergeest in de showroom staan, zitten in de prijsklasse van vier tot tienduizend euro. Wil een klant meer keuze in het 'middensegment', dan kan die in Drachten terecht, zegt Tabak. "Dêr kinne de prizen oprinne nei sa'n tweintichtûzen euro." De showroom in Drachten was eind vorig jaar al vernieuwd.

"Wy sitte no sa'n fyftjin jier yn Westergeast, Earst mei 'Basiskeukens', mar troch de krisis koene wy dy formule net yn stân hâlde. Fandêr dat wy no wer 'Tabak Keukens' hjitte, sa't wy oait begûn binne yn Koatstertille", vertelt Folkert Tabak.

Met ingang van vandaag, woensdag 17 mei, is de nieuwe showroom in Westergeest open. "Wy hâlde der gjin grut feest fan. Wol wurde ferskate fertsjintwurdigers útnoege", meldt Folkert Tabak. De zaak is open van dinsdag tot en met zaterdag, van tien uur tot half zes.