Ook dit jaar verzorgen bekende bands opnieuw de samenzang op het Strandheem Festival.
Ook dit jaar verzorgen bekende bands opnieuw de samenzang op het Strandheem Festival. Foto: Ingezonden foto

Strandheem Festival op Hemelvaartsdag in Opende

OPENDE - Ook dit jaar wordt rond het Hemelvaartsweekend in Opende het Strandheem Festival gehouden (locatie nabij camping Strandheem). Een festival waarin evangelisatie centraal staat wordt dit jaar al voor de 28e keer georganiseerd. Er wordt een programma geboden dat bol staat van activiteiten. Voor de jeugd is volop aandacht.

Het evangelisatiefestival start op 25 mei, Hemelvaartsdag en duurt tot en met zondag 28 mei. Het thema 'Je bent geliefd!' loopt als een rode draad door het festival. Wim Hoddenbagh, Kees Kraayenoord, Hans Maat en Wilkin van de Kamp gaan hierover spreken.

Vorig jaar bezochten meer dan 5000 bezoekers het festival. Het programma is dit jaar opnieuw uitgebreid. Donderdag is er een jongerenavond met Gendro Schijff (bekend van de mooiste aflevering van Spoorloos en De Verandering) en op de zaterdagmiddag een creatief festival.

Programma-overzicht

Het festival wordt op donderdag 25 mei (aanvang 10.00 uur) geopend met een tentsamenkomst. Spreker is dan Wim Hoddenbagh. Muzikale medewerking wordt verleend door The Psalm Project.
Voor de kinderen van 4 tot 12 jaar is er een programma met Simon en Zo met na afloop spelen onder andere een pannakooi, springkussen en een verrassing. Voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) is er oppas aanwezig.
Vanaf 11.30 uur is er een gezellig samenzijn met eten, muziek en kraampjes. Om 12.00 uur is er een akoestisch optreden van Jildou Bakker met om 13.30 uur een seminar 'Luisteren naar Gods stem' door Bert Marinus.
Er wordt dan ook de workshop 'Vernieuw je denken' gegeven door Janita Seinstra en Petra van den Berg. In verband met een maximum aantal deelnemers vooraf graag opgeven via aanmelden@strandheemfestival.nl (deelname gratis).
Om 13.30 uur kan er ook gestart worden met een speur- en wandeltocht voor het hele gezin. De jongerenavond - met spreker en zanger Gendro Schijff & band - begint om 19.30 uur.
Op de vrijdagavond (aanvang 19.30 uur) wordt weer een Johannes de Heer zangavond gehouden met medewerking van Joke Buis & band en Mannenkoor Westerlauwers. Vanaf 18.00 uur kan men echter al op het festivalterrein terecht voor een gezellig samenzijn met eten, muziek en kraampjes.

Op zaterdagmiddag is er van 13.30 tot 17.00 uur een creatief festival 'Creativitijd met God' met diverse kraampjes en vier workshops over geloof en creativiteit: handlettering, tekenen, creatief schrijven en bible journaling. De kosten voor de gehele middag zijn € 15,00. Vooraf graag opgeven via: aanmelden@ strandheemfestival.nl (er geldt een maximum aantal deelnemers).

Om 19.30 uur is er een Worshipavond met spreker en zanger Kees Kraayenoord & Mozaiek0318 band. Tussen het middag- en avondprogramma is er opnieuw een gezellig samenzijn.

Zondagmorgen (aanvang 10.00 uur) is er een tentsamenkomst met als spreker Hans Maat. De muzikale begeleiding is in handen van Christian Verwoerd & band.
www.strandheemfestival.nl.