De gratis toegankelijke cd- en platenbeurs in Iduna trekt veel muziekliefhebbers
De gratis toegankelijke cd- en platenbeurs in Iduna trekt veel muziekliefhebbers Foto: Ingezonden

Doyle Dramhall, Gregory Page en platenbeurs

DRACHTEN - Doyle Dramhall II staat vrijdag 19 mei om 20.30 uur in Poppodium Iduna in Drachten. Jarenlang was hij de sideman van Eric Clapton, met wie hij ruim tien jaar samenwerkte. Nu heeft hij zijn solo-album uitgebracht en doet hij Iduna aan tijdens zijn Europese tour.

Eric Clapton, met wie hij meer dan 10 jaar intensief samenwerkte, noemt hem één van de meest waanzinnige gitaristen waar hij ooit mee samenwerkte. Bramhall's II unieke gitaarspel is te horen op albums zoals 'Me And Mr. Johnson' en 'Searching For Robert J.'. Daarnaast was de Amerikaanse gitarist de rechterhand van Roger Waters tijdens The Flesh Tour. En nu is het tijd voor zijn solo-album en uiteraard een tour, waarbij hij vrijdag 19 mei in Iduna staat!

Nu, voor het eerst in vijftien jaar, is er de tijd om een nieuw album uit te brengen met zijn eigen band. 'Rich Man', het resultaat van een muzikale en spirituele reis door India en Afrika. Het is een ijzersterke plaat vol blues, rock en ballads met een experimentele inslag, ondersteund door briljant gitaarwerk en zelfs een gastrol voor Norah Jones.

Live on stage is Doyle Bramhall II met zijn band ongeëvenaard, een 'must see' voor iedere liefhebber van livemuziek.

Gregory Page

Gregory Page heeft begin deze maand zijn nieuwe album So It Goes uitgebracht en komt zaterdag 20 mei om 20.30 uur met band naar Iduna voor een concert.In de geest van Johnny Cash, James Taylor en Willie Nelson. Het nieuwe album van Gregory Page is geïnspireerd op de ervaringen van een derde generatie Iers-Armeense muzikant, die zijn leven documenteert met de pen van een dichter.

Geboren en getogen Londenaar Gregory Page verruilde het leven in Engeland al vroeg voor de Californische zon. Hier begon hij zijn nummers te schrijven die hem vervolgens de hele wereld overbrachten.

Zijn mix van jazz, folk en Americana biedt een perfecte bodem voor zijn prachtige verhalen, waarvan Page een uitmuntend verteller is.

Page wordt bijgestaan door pianist Sky Ladd en percussionist Josh Hermsmeier om zijn hedendaagse klassiekers nog meer tot leven te wekken.

Dit optreden van Page is een seated concert, wat betekent dat er geen staanplaatsen zijn in Iduna en er dus een beperkt aantal kaarten verkocht kan worden.

Platen- en cd-beurs

Zondag 21 mei is het weer tijd voor de platen- en cd-beurs in Iduna. Al jaren heeft Drachten geen muziekspeciaalzaken meer, sinds vorig jaar is Poppodium Iduna gestart met het tweejaarlijks organiseren van een gratis toegankelijke beurs. Er zijn duizenden lp's, cd's en singles op deze gratis toegankelijke platen- en cd beurs. Het aanbod zal groot en gevarieerd zijn en wordt aangeboden door diverse professionele verkopers. De beurs is een walhalla voor muziekliefhebbers die regelmatig graag een plaatje en/of cd'tje opzetten en lekker door de bakken willen snuffelen.

DJ Tjibbe Flightcase zal de beurs muzikaal omlijsten met heerlijke pareltjes uit zijn platencollectie. De beurs duurt van 11.00 tot 17.00 uur.