Zondag 21 mei is er een open dag in de Alde Feanen, met onder andere rondvaarten.
Zondag 21 mei is er een open dag in de Alde Feanen, met onder andere rondvaarten. Foto: Ingezonden

It Fryske Gea organiseert een Open Dag met Nationaal Park Alde Feanen

EARNEWALD - Op zondag 21 mei organiseert It Fryske Gea in samenwerking met Nationaal Park De Alde Feanen een open dag.

Van 12.00 uur tot 16.00 uur worden er in en rond het bezoekerscentrum in Earnewâld allerlei activiteiten aangeboden. Voor volwassenen zijn er vaarexcursies en verschillende demonstraties zoals palingroken en riet snijden. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven, zoals broodjes bakken bij het kampvuur, knutselen, survivalbaan, springkussen en waterballonnen lopen.

Het bezoekerscentrum is de toegangspoort tot een grandioos gebied. Bezoekers krijgen er een voorproefje van al het moois dat er in Nationaal Park De Alde Feanen groeit en leeft. Tijdens de open dag zijn er verschillende manieren om het gebied te ontdekken. Zo worden er rondvaarten gedaan met een rondvaartboot, open praam en De Blaustirns of de stille excursieboot van It Fryske Gea.

Op het terrein van 'De Wiidpleats' worden diverse activiteiten aangeboden. Er zijn er streekproducten te koop en er zijn verschillende demonstraties, zoals riet snijden en er kan een kijkje genomen worden bij de imker. Voor de kinderen is er een speciale klim- en klauterbaan uitgezet. Ze kunnen klimmen in de klimtoren of schieten met de reuze-katapult. Aan de knutseltafel maken de kinderen een speciaal aandenken of kaarsen van bijenwas.

Vrijwilligers staan klaar voor de jeugdexcursies en de avontuurlijke kinderen kunnen over het water lopen in waterballen. Voor kids tot en met zes jaar is er een ontdekpad, buikglijden en een speurtocht.