Zangavond op zondag in Driezum

DRIEZUM - Zondag 21 mei, van 19.30 uur, is er een muziek- en zangavond in de gereformeerde kerk De Lichtbron in Driezum. Het thema is 'Juicht, o volken, juicht'. Er wordt gezongen en gemusiceerd over een thema dat ontleend is aan psalm 47.
De liederen hebben te maken met Hemelvaart en Pinksteren. Muzikale medewerking wordt gegeven door een ensemble van 'Excelsior' uit Driezum en Wâlterswâld. Solist is Annejaap Soldaat en de organist is Jogchum Sipma. Toegang is gratis, maar na afloop is er een collecte.

Midzomermarkt op 27 mei in Burgum

BURGUM - Net als vorige jaren wordt ook voor dit jaar de Midzomermarkt in Burgum georganiseerd. Ditmaal is het op zaterdag 27 mei, 's morgens vanaf 9.00 uur in het centrum van Burgum.
Naast een groot aantal kramen zijn er ook veel activiteiten voor groot en klein. Adam en Eva komen het Paradijs Burgum bezoeken. De Marko's zijn aanwezig, en er is een bungee jump voor de kinderen. In Burgum kun je gratis parkeren.

Tykster kuier is
op Hemelvaartsdag

DE TIKE – Donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, kunnen liefhebbers deelnemen aan de Tykster Kuier. Er is een keuze tussen vijf afstanden: 5, 10, 16, 22 en 27 kilometer. Alle routes gaan langs het natuurgebied bij De Leijen. De langere routes gaan via Eastermar richting Drogeham. Het start- en eindpunt is bij Dorpshuis De Tike.
Starttijden verschillen per route: 22/27 kilometer – tussen 9.00 en 10.00 uur; 5/10/16 kilometer – tussen 9.30 en12.00 uur.
De entree is € 3,50 per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis meedoen. De sluiting is om 17.00 uur.

Textieldagen Leens

LEENS - Zaterdag 27 mei en zondag 28 mei staat Landgoed Verhildersum Leens in het teken van textielwerk. Mensen die geïnteresseerd zijn in vormen van textiel zoals breien, haken, spinnen en weven zijn welkom. Er zullen veel dingen over textiel te vinden zijn. Er zijn professionals aanwezig die betere technieken laten zien en vragen beantwoorden van deelnemers.
De aanvang is beide dagen om 10.30 uur en de afsluiting om 17.00 uur. www.verhildersum.nl

Concert Metslawier

METSLAWIER – Op zondag 21 mei om 15.00 geeft Progress, een band uit Dokkum, een concert in Mienskipshûs Doarpstsjerke. Progress zijn vijf muzikanten die hun repertoire omschrijven als 'Classic Rock'. Het is een brede mix van rustige ballads en dansbare rock. Entreeprijs €7,50 (+1 consumptie); Donateur Entreeprijs €5,00.