Winst Veenwouden met beheerst spel

HASKERDIJKEN - Door eerst de verschillende posities voor de aanvallen goed neer te zetten, hebben de korfballers van Veenwouden zichzelf zaterdag een grote dienst bewezen. Na een lange periode van verliespartijen werden er uit Haskerdijken tegen SIM twee winstpunten mee naar huis genomen.

Bij een stand van 3-4 in het voordeel van Veenwouden brak de rust aan. Na de pauze was binnen tien minuten een gat geslagen van vier doelpunten (3-7). Toch kwam de thuisploeg nog goed terug tot 8-9, door vooral ook schoten van afstand te benutten. Daarna hield Veenwouden het hoofd koel en won met vier doelpunten verschil. Doelpunten Veenwouden: Henk Moorlag 4, Daniƫl Keizer en Anna Tadema beiden 2, Nienke van Breeden, Marit Haisma, Thiadmar Sijens en Han Vastenhoud allen 1.