Vier keer ritmisch goud OBQ/DFS

ZUIDLAREN - In sporthal De Zwet werd zaterdag de finale ritmische gymnastiek voor de C-lijn van Noord-Nederland gehouden.

De beste vijftig procent van de noordelijke duo's en individuele gymnastes hadden zich hiervoor geplaatst. De ritmische gymnastes van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum wonnen viermaal goud, driemaal zilver en tweemaal brons.

Yalena Klijnsma van OBQ-DFS won zowel haar individuele klassement met hoepel met 9.60 als de duo-oefening samen met Martha Prins. Veerle Tuinema won individueel de derde prijs. Bij de benjamin-duo's werd het een volledig OBQ-DFS-podium: goud voor Yalena met Martha, zilver voor Djura Posthumus en Veerle Tuinema met 10.866 en brons voor de zusjes Yalena en Sanderijn Klijnsma met 10.699. Seniorenduo Nadine Hoitinga en Kirsten de Weerd wonnen goud met hun duo-oefening met bal met 11.533. Tevens won Nadine Hoitinga het zilver bij de senioren. In de jongste categorie won Indy Veltman de titel met lint en zonder materiaal. Sanderijn Klijnsma won hier het zilver.

Zaterdag is Sporthal De Westermar in Burgum het decor van de landelijke groepsfinale ritmische gymnastiek voor C- en D-niveau. De eerste wedstrijd begint om 10.00 uur..