Samantha Brandsma en Jannie de Beer van Set 'm op.
Samantha Brandsma en Jannie de Beer van Set 'm op. Foto: Ingezonden

Acromedailles WSBF en Set 'm op in halve finale

ZWOLLE - In Zwolle werd zondag de eerste Landelijke halve finale acrogym D/E-niveau gehouden. Bij de D-duo's wisten Eva van Sluijs en Kim Zuur van WSBF uit Surhuisterveen het zilver te bemachtigen en het brons was eveneens voor een team van WSBF. Het duo Yvonne Jagersma en Inge Stienstra werd derde in dezelfde categorie.

Het E-seniorenduo Maud Boersema en Roos Drost behaalde een prachtige tweede plaats in Zwolle. Zij hadden dezelfde score als het team dat uiteindelijk het goud mee naar huis mocht nemen. Aan het eind van de dag kwam het D-trio, bestaande uit Lotte van Sluijs, Sanne van der Ploeg en Marrit Sietzema, in actie. Ondanks het slordig afwerken van een aantal tempo-elementen wist dit team zich als eerste reserve te plaatsen.

Set 'm op uit Augustinusga was hier met drie teams vertegenwoordigd. Maar liefst twee teams gingen met een medaille naar huis en een ticket voor het NK.'s Morgens mochten Shenia Feenstra en Kyara Broos het spits afbijten.

De meiden draaiden een prachtige oefening met veel lenige elementen. Ze zetten daarmee de score voor de andere teams. Uiteindelijk mochten Shenia en Kyara een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Daarna was het de beurt aan Jannie de Beer en Samantha Brandsma bij de E-senioren. Zij lieten de jury een strakke oefening zien met creatieve elementen. Daarmee haalden ze een hoge score en eindigden als derde.
Turnlust Hallum had zich geplaatst voor deze wedstrijd met het trio E-senior: Trynke de Vries, Geertje de Vries en Maaike Reitsma. Ze scoorden 33.200 punten en stonden lang op de eerste plaats, maar werden tweede. Dit team kan zich nu voorbereiden op het NK op 10 juni.