Anouk Delfstra van RSO Oudega met haar medaille.
Anouk Delfstra van RSO Oudega met haar medaille. Foto: Ingezonden

Eremetaal op Friese kampioenschappen turnen

LEEUWARDEN - Zaterdag werden in Leeuwarden de Friese kampioenschappen turnen gehouden voor wedstrijdgroep 2. Verschillende regionale clubs behaalden medailles.

Amarins van Zwol van GVV Feanwâlden (pre instap D5) werd vijfde en daarmee de beste van haar club.

De 8-jarige Anouk Esmee Delfstra van gymnastiekvereniging RSO uit Oudega deed mee op niveau D4 bij de instap en turnde een stabiele wedstrijd. Ze was de zenuwen goed de baas en turnde alle elementen. Het resultaat was een bronzen medaille in een deelnemersveld van vierentwintig deelnemers.

Op het onderdeel brug ongelijk turnde Anouk helemaal voortreffelijk: ze werd op dit onderdeel Fries kampioen.

Anna Gerda Hellema turnde voor Turnlust Hallum een mooie wedstrijd. Ze deed mee bij de meisjes instap D3, negenjarigen. Anna Gerda werd uiteindelijk vierde van Friesland met slechts 0,017 punten verschil met de derde plaats. Turnlust Hallum is ook komend weekend aanwezig op het Fries kampioenschap in Harkema voor niveau D2 en D, met vijf turnsters.
Namens de gymnastiekvereniging CGV Wardy Kollum hadden twee turnsters zich geplaatst voor deze wedstrijd. Rixt Boersma had een goede kans om op het Fries kampioenschap een podiumplaats te halen. Ze probeerde alles zo strak en goed mogelijk uit te voeren, zonder foutjes. Ze won een bronzen medaille.