Vier woonflats aan de Houtkolk in Dokkum

DOKKUM - Vandaag, woensdag 10 mei, begint de sloop van leegstaande bedrijfspanden aan de Houtkolk in Dokkum. Ze moeten plaats maken voor vier flatgebouwen van in totaal 77 flatwoningen. Wethouder Albert van der Ploeg en gedeputeerde Klaas Kielstra geven vanochtend het startsein.

Dit project komt tot stand door samenwerking tussen de gemeente Dongeradeel en de eigenaren van de grond: Dijkstra Ontwikkeling, Bouwbedrijf Visser en Schregardus.
De Houtkolk is een dwarsstraat van de provinciale invalsweg in Dokkum-West en ligt pal ten zuiden van de Dokkumer Ie. Langs dit water zal ruimte komen voor groen en voor een wandelpad. Twee flatgebouwen komen parallel aan het water te staan, twee andere komen daar dwars op te staan.

Van de vier flatgebouwen is er - van west naar oost - één voor hoger segment kopers, één voor midden segment kopers, één voor sociale huur en één voor commerciële huur. Het aantal lagen varieert van vier tot zeven. De gemeente verwacht dat er voldoende vraag is naar deze 'stedelijke' vorm van wonen. "Veel mensen uit onder andere De Hoedemakerspolder kunnen bijna niet wachten tot de uitvoering van start zal gaan", meldt de gemeente.