De biljartkampioenen van BC Drachten in de verschillende klassen.
De biljartkampioenen van BC Drachten in de verschillende klassen. Foto: Jan Graver

Biljarter Okke Booij benoemd tot erelid

DRACHTEN - De algemene vergadering van de Biljart Club DC Drachten nam aanvankelijk het vergaande besluit om te stoppen met de driebanden-competitie van de FFBC. Te weinig animo.

Echter, door een individuele actie van scheidend wedstrijdleider Okke Booij meldden zich alsnog twaalf driebandenspelers. Hierdoor wordt deelname met twee teams aan de FFBC-competitie gecontinueerd.

Om de stijgende kosten en dalende inkomsten van de club het hoofd te bieden, is besloten tot een contributieverhoging naar € 20,- per jaar en een verhoging naar € 7,50 voor deelname aan de onderlinge competities. Er werd na elf jaar afscheid genomen van wedstrijdleider Okke Booij. Hij werd benoemd tot erelid. Booij wordt opgevolgd door Sijtze van der Molen en assistent Klaas van der Veen. Ook secretaris Hans van der Aar stelde zich niet herkiesbaar. Hij wordt opgevolgd door Tjeerd Jaasma.

Na afloop van de algemene ledenvergadering werden de prijzen uitgereikt van de pas geëindigde competities. In september wordt gestart met de nieuwe competities. Tot die tijd kan er dagelijks gebiljart worden in @Holdert. Van links naar rechts op de foto: Hendrik Koopman (bandstoten B), Joke van der Meulen (driebanden B), Frans Buurman (libre D), Hans Veugelers (driebanden A), Martin Liefrink (bandstoten A en Libre A) en Eppie Betten (libre B).