WTOC bewijst zichzelf een slechte dienst

OUDWOUDE - Door van VIOD te verliezen is deze ploeg WTOC op twee punten genaderd. Dit betekent dat WTOC met nog één wedstrijd te spelen nog niet 'veilig' is en zaterdag nog vol aan de bak moet.

VIOD begon voortvarend aan de wedstrijd. Dit leidde tot een schot van Sjoerd Visser dat bekwaam werd gestopt. WTOC deed iets terug, maar Jilles Bosma stuitte op de doelman. Een snoeihard schot van Erik Jan Dijkstra ging voorlangs. Doelman Geoffrie Hoiting toucheerde vervolgens Nycle van der Valk en de bal ging op de stip. Erik van der Veen schoot de strafschop binnen: 0-1. Zonder dat er kansen kwamen werd de rust gehaald.

De tweede helft kende een bizar verloop. De assistent-scheidsrechter van WTOC had buitenspel geconstateerd, maar dit werd genegeerd door de scheidsrechter. Zo kon Erik van der Veen 0-2 scoren. Nadat Jitze Keizer met tweemaal geel wegens aanmerkingen op de scheidsrechter en dus rood naar de kant moest, kreeg WTOC met een man minder meer grip op de wedstrijd. WTOC bracht drie verse krachten in. VIOD kwam niet meer aan voetballen toe en verdedigde de voorsprong. Toen doelman Otte Visser in de fout ging, profiteerde Tedo de Bruin en bracht hij de stand op 1-2. Zaterdag speelt WTOC de laatste competitiewedstrijd uit tegen Berlikum.