Afbeelding
Foto:

Dubbel feest in Garyp op 5 mei

GARYP - In Garyp hing op 5 mei de vlag in top. Niet alleen Bevrijdingsdag werd gevierd, maar ook de start van de nieuwbouw van zeven duurzame projectwoningen.

Alle kopers hebben daarvoor een paal geheid voor hun toekomstige woning. Het project is een gezamenlijke ontwikkeling van plaatselijk aannemer Bouwbedrijf De Haan en gemeente Tytsjerksteradiel.

Ook voor starters

Het project bestaat uit vier halfvrijstaande woningen en drie rijwoningen. Ook is rekening gehouden met starters (prijzen vanaf € 149.000,00 v.o.n.).
Er zijn nog maar een paar woningen beschikbaar. Bouwbedrijf De Haan verwacht deze woningen voor het einde van het jaar te kunnen opleveren. 'Wy binne bliid dat Garyp der einliks wer in tal nije wenningen by kriget' zegt directeur Johan de Haan van het gelijknamige bouwbedrijf. "It is al wer mear as tsien jier lyn dat hjir nije projektwenningen boud binne."

In totaal 23 woningen

De aantrekkende markt in combinatie met de lage hypotheekrente zorgen ervoor dat de belangstelling voor deze woningen toeneemt. Het totale uitbreidingsplan bestaat uit 23 woningen, welke de komende jaren gefaseerd worden gebouwd.