In de slotfase kreeg VCR nog kansen, maar ook deze kopbal van Jenilson Pires da Silva levert geen goal op.
In de slotfase kreeg VCR nog kansen, maar ook deze kopbal van Jenilson Pires da Silva levert geen goal op. Foto: Klaas Rozema

Deceptie titelkandidaat VCR na gelijkspel

RINSUMAGEAST – Onder prachtige weersomstandigheden werd de kampioenskoorts in Rinsumageast zaterdag verder omhoog gestuwd door het publiek tot een schitterende apotheose.

VCR bleef tegen VV Tzummarum steken op een gelijkspel, waardoor de wedstrijd tegen VV Marrum, nummer twee op de ranglijst, de beslissing moet brengen over het kampioenschap in de vijfde klasse.

Tzummarum kwam het beste voor de dag kwam en zette VCR meteen onder druk. De tegenstander was geenszins van plan om vrijwillig mee te werken aan de kampioensaspiraties van VCR en deed meer dan zijn sportieve plicht.

Precies na een kwartier ontstond het eerste echte doelrijpe gevaar voor de thuisclub. Vanaf de linksbackpositie vond Jitse Hoekstra met een gave crossbal broer Jouke op de rechterflank. Geheel vrijstaand kon hij opstomen naar de jeugdige gastkeeper Jelle Pieter van der Walt, maar met een uitstekende voetbeweging wist deze jongeling VCR van scoren af te houden.

Twee goals na rust

Na een half uur mocht Tzummarum een corner trappen vanaf de linkerkant door Eelco Tanghe. Heerlijk draaide de bal richting de verre kruising bij de tweede paal en leek doel te treffen. Maar gelukkig voor VCR stond Melle Wielinga op de juiste plaats. Hij ranselde de bal uit de doelmond en zo bleef Tzummarum levensgevaarlijk.

VCR kwam na de pauze het beste uit de startblokken en leek snel op een voorsprong te komen door een inzet van Mame Braaksma, op aangeven van Melle Wielinga uit een pass van Yannick Haakma. Maar de bal vloog net over de dwarsligger van het doel van gastkeeper Van der Walt.
Na een uur namen de gasten uit Tzummarum een voorsprong. Het was Willem de Jong die met een prima pass zijn aanvoerder Cor Grond vond. Deze wist natuurlijk precies wat broer Tim in gedachten had en hij bediende de topschutter op maat: 0-1.

Beslissingswedstrijd

In de jacht naar de gelijkmaker kreeg VCR loon naar werken in de negenenzeventigste minuut. Met een schitterende bal vanuit de defensie vond Douwe Wiegersma het hoofd van de ingevallen Josco van Andel. Koppend legde die de bal terug op de inkomende Melle Wielinga en met een droge, harde knal wist Wielinga 1-1 binnen te schieten.

Daarna ging VCR massaal op zoek naar de bevrijdende treffer voor het kampioenschap, maar die kwam er niet meer. Daardoor wacht zaterdag een echte kampioenskraker in en tegen VV Marrum op sportpark 'Achterdyk', vanaf 14.30 uur.