Judokampioenen

OOSTWOLD - In Oostwold werd zaterdag het internationale Blauwestad-kampioenschap georganiseerd.

Voor judoschool Marco Oord wist Rinske Spinder uit Harkema een tweede prijs te behalen. In de finale was Inaya Verharen uit Gorredijk net te sterk. Voor Bo Steffers was er een derde plek in de categorie meisjes tot 15 jaar onder de 52 kilogram Tijdens dit toernooi was er ook nog het 'Blauwe stad' opstaptoernooi. Daar wist Lars Maats al zijn partijen te winnen: hij mocht de kampioensbeker mee naar Surhuisterveen nemen. Jesse Sjoerd de Boer uit Drachten werd tweede van zijn poule.

Vijf Judoka's van FMT Sport uit Oentsjerk wisten hier kampioen te worden. Broer Thijn (8 jaar, tot 36 kilo) en zus Winette Poepjes (10 jaar, tot 48 kilo) wonnen beiden alles met ippon (vol punt) en namen in de beginnersklasse de grootste beker mee naar huis. Daphne de Jong (12 jaar, tot 52 kilo), Tjeerd Pasma (13 jaar, tot 46 kilo) en Sil Velstra (11 jaar, tot 34 kilo) waren oppermachtig in de gevorderdenklasse.

Goud bij de Judo Kings werd gewonnen door: Agnes Elzinga (Mûnein), Berber Ludema (Dokkum), Elske van der Veen (Noardburgum), Redmer Duiker (gastjudoka uit Heerenveen), Marc Veenstra (Kollumerzwaag), Boaz Elzinga (Mûnein) en Jarno Veenstra (Kollumerzwaag). Na dit toernooi in Oostwold krijgen deze judoka's van de Kings nog één kans punten te vergaren voor de wedstrijdbeker van dit seizoen: de clubkampioenschappen op 8 juli in De Westereen.