Rectificatie ondernemerszin Camping It Wiid

EARNEWALD - In ondernemerszin van vorige week is abusievelijk het verkeerde internetadres van Camping It Wiid vermeld. Onderaan het artikel wordt www.itwiid.nl als website genoemd. Dit is echter de website van een ander bedrijf. Het juiste internetadres van Camping It Wiid is www.wiid.nl.
Weekblad Actief biedt hierbij haar excuses aan voor de verkeerde vermelding.

Steungroep
Mama Vita

DRACHTEN - Stichting Mama Vita is een landelijke steungroep voor en door moeders en verzorgsters van een kind met een diagnose in het autismespectrum.

Het doel van de stichting is de moeders opleiden naar eigen regie en kracht door middel van onderling contact, trainingen, lezingen en workshops. Eén keer in de maand wordt er van 9.30 tot 11.30 uur een regiobijeenkomst gehouden in Drachten in het gebouw van Stichting MEE, Moleneind Zuidzijde 95. Op vrijdag 19 mei is er een workshop Oplossingsgericht Werken van kindercoach Berthea de Boer uit Drachten. 'Nieuwe' moeders zijn van harte welkom.

Open dag
Glashandel

DRACHTEN - De Drachtster Grashandel viert vrijdag 19 mei haar 25-jarig bestaan. Dit jubileum wordt gevierd met een open dag, waar alle klanten, leveranciers en andere geïnteresseerden van 15.30 tot 22.00 uur een kijkje kunnen nemen bij de glashandel aan de Fok in Drachten. Er zijn stands aanwezig van de verschillende leveranciers uit de glaswereld.

Duurzaamheid is erg belangrijk bij deze onderneming. Daarom is Drachtster Glashandel aangesloten bij Vlakglas Recycling Nederland. Met ingeleverd vlakglasafval wordt nieuw glas gemaakt. Schoon vlakglas is honderd procent herbruikbaar.

Moederdagevent in Bedrijvencentrum


De ondernemers van het Bedrijvencentrum Dokkum hebben je veel meer te bieden dan je misschien verwacht! En dat wil een aantal van deze ondernemers graag laten zien tijdens het moederdagevent 'Go Local', dat wordt georganiseerd op vrijdag 12 mei van 15.00 tot 21.00 uur. Samen met een aantal middenstanders en webshops uit Dokkum wordt op de eerste verdieping van het Bedrijvencentrum een verwendag gehouden voor alle moeders en kinderen, zussen, vriendinnen of buurvrouwen. Uiteraard zijn mannen ook van harte welkom. Laat bijvoorbeeld je haren vlechten bij de kapsalon en je nagels lakken bij de schoonheidsspecialiste, zoek je mooiste outfit met accessoires uit en ga dan gratis op de foto in een originele setting. Of doe mee aan de inloopyoga en ondertussen kunnen de kinderen meedoen aan de korte knutselworkshops. Na afloop is er voor iedereen een gratis ijsje. Laat je verrassen tijdens dit Moederdagevent op een onverwachte locatie. De toegang is gratis. Het Bedrijvencentrum Dokkum vindt u aan de Hendoweg 3, achter Kringloopbedrijf De Wissel.

Nieuwbouw Kollum

KOLLUM - In opdracht van Thús Wonen is bouwbedrijf Dijkstra Draisma uit Dokkum gestart met nieuwbouw in Kollum. Aan de G. Japicxstrjitte worden vijftien levensloopbestendige huurwoningen gerealiseerd. De woningen zijn voor meerdere doelgroepen geschikt en dicht bij het winkelcentrum. Dit nieuwbouwproject is een gezamenlijk project van Thús Wonen en de gemeente Kollumerland. Er worden tien woningen gebouwd voor een- of tweepersoonshuishoudens en vijf woningen voor drie- of meerpersoonshuishoudens. De levensloopbestendige woningen hebben allemaal een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De woningen worden binnenkort gepubliceerd voor woningzoekenden op de website van Thús Wonen, waar ook een brochure komt te staan.