Cristian, Bele´n, Martha, Irene in de winkel van Martha  in Concepción.
Cristian, Bele´n, Martha, Irene in de winkel van Martha in Concepción. Foto: Ingezonden

Voorbereiding festival Moai Fuort in volle gang

BURGUM - Het Internationale Dansfestival Burgum gaat vanaf dit jaar verder als het Moai Fuort Simmerfestival. De voorbereidingen van het zomerfestival zijn in volle gang. Onlangs is de nieuwe website gelanceerd: www.moaifuort.frl . Op de website vindt u alle informatie over het vernieuwde programma. Het festival vindt dit jaar plaats van 3 juli tot en met 9 juli 2017.

Met muziek en dans
contact maken

De doelstelling van het festival is onveranderd: mensen van verschillende culturen met elkaar in verbinding brengen door de taal van muziek en dans. Dit gebeurt natuurlijk op het festival, maar ook doordat talloze gastgezinnen de internationale dansers en muzikanten gastvrij verwelkomen. Gedurende de festivalweek verblijven de internationale gasten bij gastgezinnen in de regio; een unieke belevenis voor alle betrokkenen.

Gastgezinnen gezocht

Voor de komende editie van het festival is de organisatie op zoek naar nieuwe gastgezinnen, niet alleen in Burgum, maar ook in de omringende dorpen (Eastermar, Damwâld, Feanwâlden, Trynwâlden). Dit kan een bijzonder verrijkende ervaring zijn. Er zijn zelfs gastgezinnen die iedere twee jaar opnieuw gasten uit allerlei landen ontvangen. Soms ontstaan er bijzondere vriendschappen, en blijft er zelfs contact na afloop van het festival.

In 2017 samen naar Chili

Zo ook in het geval van de familie Rutte uit Burgum. Zij ontvingen in 2015 een jong getrouwd stel uit Chili. ''Het klikte vanaf het eerste moment. We hebben de week van hun verblijf genoten van de muziek die zij maakten op de zomerse avonden'', aldus de familie Rutte. In 2017 is de familie zelf naar Chili afgereisd. Daar hebben zij een aantal heerlijke weken verbleven bij het stel.

Benieuwd naar het hele verhaal van de familie Rutte, meer informatie of aanmelden als gastgezin? Kijk dan op www.moaifuort.frl/doe-mee/gastgezin