Er start weer een midzomerproject. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.
Er start weer een midzomerproject. Belangstellenden kunnen zich aanmelden. Foto: Ingezonden

Zing mee in het Grootkoor Friesland

DRACHTEN - Op zaterdag 13 mei start Grootkoor Friesland een nieuw koorproject, met een aantal koorrepetities verdeeld over de maanden mei, juni september en oktober, met als afsluiting een bijzonder concert in oktober in de Martinikerk in Groningen.

De repetities worden gehouden in de Zuiderkerk aan de Burgemeester Wuiteweg in Drachten van 9.30 uur tot 12.30 uur. Het Grootkoor staat onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. De overige repetitiedata zijn: 10 juni, 2 september, 16 september en 7 oktober. Het concert zal plaatsvinden op 7 oktober in de Martinikerk. Zingt u graag? Dan bent u welkom in het Grootkoor Friesland. Het koor is bestemd voor dames en heren vanaf 18 jaar uit de gehele provincie Friesland. Momenteel telt het Grootkoor Friesland zo'n 150 koorleden.

Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen alle deelnemers een koorboek met daarin de bladmuziek en een studie-cd.

Er is dit midzomerproject gekozen voor een grote verscheidenheid aan muziek met ook nieuwe koorwerken. De begeleiding is in handen van de zeer bekwame organist en pianist Rob van Dijk.
Als speciale gasten voor dit koorproject komt het vocale ensemble 'The Martin Mans Formation' van dirigent/organist Martin Mans. www.grootkoor.nl