Solide winst Buitenpost op PKC'83

BUITENPOST - Voetbalvereniging Buitenpost blijft bovenin staan in de derde periode. Zaterdag werd met 3-1 gewonnen van PKC'83 uit Groningen.

In de eerste helft speelden beide ploegen in een hoog tempo. Al snel leidde het tot een grote kans voor Rudmer Loonstra, maar hij schoot voorlangs. De eerste kans voor de Groningers ging er via Touflik Faraouni wel meteen in. Daarna golfde het spel op en neer, totdat Joran Olijve de verdiende gelijkmaker binnenschoot.

Nog geen tien minuten later stoomde Olijve opnieuw op, maar werd hij aangetikt in het strafschopgebied. Aanvoerder Berend Schootstra mocht de penalty nemen: 2-1. Net voor rust gooide Joop Pijnacker het duel in het slot door een mooie voorzet van Rob Dijkstra binnen te schieten.