Dineke Veenstra met haar pony's Anjershof Peggy en Kitty.
Dineke Veenstra met haar pony's Anjershof Peggy en Kitty. Foto: Ingezonden

Prijzen PSV Trynwâlden en Heideruters

TOLBERT - In Tolbert was afgelopen weekend twee dagen concours in de HJC manege.

Donderdag won Ciska Bakker van de Heideruters uit Harkema met Flugel een eerste prijs in de klasse BB. Dineke Veenstra won met haar pony Kitty de eerste prijs in de klasse B.. Daarna wist Dineke ook de klasse L te winnen. Henrica Bakker won de klasse Z met haar pony Time-Out.

Zondag werd in Tolbert het Mazeppaconcours verreden.. Met Anjershof Peggy reed Dineke Veenstra twee keer naar de eerste prijs in de klasse B. Met Kitty won Veenstra wederom het klassieke parcours in de klasse L. Kim Spinder reed met haar paard Belarouch naar een tweede prijs in de klasse L. Zondag reed Chantal Veenstra van de Ypeyruiters uit Hurdegaryp met haar haflinger Joukje van Klavertje Vier in Oudega. Ze behaalde 221 punten en een tweede prijs in het Z1.

Ynskje Gerryt Riemersma van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk deed zaterdag goede zaken tijdens de marathon in Kampen. Ynskje werd met haar dubbelspan pony's eerste. Ze werd tevens met Tsjisse en Tsjasse dagkampioen.

Marit Bultema had een topwedstrijd in Oudega (Sm.) tijdens de Friesland Dressuur Cup. Met Alex werd ze zaterdag in de B-dressuur pony's twee keer eerste. Ookzondag werd ze beide keren eerste.