Salko Rokic (links), de nieuwe trainer voor de judoka's uit Burgum, Feanwâlden en De Westereen.
Salko Rokic (links), de nieuwe trainer voor de judoka's uit Burgum, Feanwâlden en De Westereen. Foto: Ingezonden

Toptrainer Salko Rokic naar Judo Kings

BURGUM - Toptrainer en coach Salko Rokic uit Sneek komt bij de trainersstaf van de Judo Kings. Voor Salko is dit een nieuwe uitdaging, nadat hij bij Sportcentrum Akkermans met succes een compleet nieuwe lichting wedstrijdjudoka's 'uit de grond stampte' in Wommels. Maar vooral in Sneek zorgde hij ervoor dat Sportcentrum Akkermans bij de beste clubs van Noord-Nederland hoorde op de districtskampioenschappen tot 12 jaar.

Naast de activiteiten bij Akkermans is trainer Rokic trainer en begeleider bij de Judo A-Zeven, de Friese judoselectie. "Het is nu tijd voor een nieuw uitdaging", aldus de 44 jaar oude Salko Rokic.

Salko zal bij de Judo Kings actief gaan meewerken aan het begeleiden van de wedstrijdjudoka's. Hij zal op maandag in Burgum de Judo A-Zeven training gaan geven. Op dinsdag in Burgum zal hij samen met trainer Niels Béres de reguliere judolessen en de selectielessen verzorgen en op donderdag zal hij met de wedstrijdgroep meegaan naar Heerenveen om ze daar op de Judo A-Zeven-training te begeleiden.

Daarnaast zal hij op zaterdag en eventuele toernooien op zondag ook de coaching op zich nemen. "We zijn ongelofelijk snel aan het groeien en uitbreiden", geeft Niels Béres, de wedstrijdtrainer van de Judo Kings, aan. "Dat Salko er nu ook bijkomt is een enorme stap voor onze judoclub. We hebben de beste wedstrijdjudoka's, waarvan minimaal zes die in de leeftijdsklasse tot vijftien jaar bij de top van Nederland horen,"