Zuur verlies Drachtster Boys

DRACHTEN - Voor Drachtster Boys en Drenthina, in de eerste klas E, stond er veel op het spel in het Drachtsterbos. De boys hadden nog kans om zich via de derde periode te plaatsen voor de nacompetitie, voor promotie naar de hoofdklasse, terwijl Drenthina vocht voor lijfsbehoud.

En juist in die beslissende fase van de competitie had Drachtster Boys een collectieve offday. De Drachtster leden hierdoor een zure nederlaag, waardoor het seizoen wel eens als een nachtkaars kan uitgaan.

De thuisclub begon gezapig en niet scherp aan het duel, tegen een afwachtende tegenstander. Spaarzame aanvallen leverden nog wel enkele kansjes op voor de thuisclub. Pech was er toen Rob Schokker na een kwartier uit een corner de paal raakte. Pas in de twintigste minuut kwamen de Hoogeveners voor het eerst over de middellijn. Het verontrustte de boys niet. Die houding werd hen fataal, toen in de drieëntwintigste minuut de verdediging blunderde waardoor Thom Alders simpel de 0-1 kon scoren. Toen tien minuten later de thuisclub balverlies leed op het middenveld, kon Mark Lubberts, na en steekpass door het centrum, door een blunderende verdediging gemakkelijk de 0-2 scoren.