Oud-wethouder Castelijn overleden

BURGUM – Oud-raadslid en oud-wethouder van Tytsjerksteradiel Evert Castelijn (73) uit Burgum is zondag 30 april overleden.

Hij was twintig jaar raadslid, van 1978 tot 1998, waarvan tevens vier jaar wethouder (1994-1998). Hij maakte zich toen vooral sterk voor het basisonderwijs: elk dorp van de gemeente moest volgens Castelijn minimaal één school houden. Hij stopte in 1998 vanwege de teleurstellende uitslag voor de PvdA van de raadsverkiezingen in Tytsjerksteradiel.

Als raadslid en wethouder was hij meestal geduldig en altijd vasthoudend. Soms kon hij ongeduld en kwaadheid niet verbergen.

Castelijn noemde zichzelf een 'Brabantse Fries'. Als zodanig was hij er trots op "in het kiesdistrict van ús Piter Jelles, mijn bijdrage te hebben mogen leveren aan samenleving en partij." Dit citaat is opgenomen in de rouw-advertentie van de nabestaanden.

Vrijdagmiddag 5 mei is er vanaf 14.30 uur gelegenheid de nabestaanden te condoleren in zalencentrum De Pleats in Burgum. Daar is vanaf 15.30 uur een afscheidsbijeenkomst. In besloten kring is er vervolgens crematie in Andringastate bij Marsum.