Van links naar rechts: burgemeester Jeroen Gebben, Simon Hendrik Meinema, Geesje Botje Duursma-Dijkstra en Jansje Jetske de Vries-van der Werff.
Van links naar rechts: burgemeester Jeroen Gebben, Simon Hendrik Meinema, Geesje Botje Duursma-Dijkstra en Jansje Jetske de Vries-van der Werff. Foto: Nelia Vos

Geesje Duursma uit Burgum 'Ridder'

BURGUM - Geesje Duursma-Dijkstra (44) uit Burgum is woensdag in haar 'eigen' partycentrum De Pleats in Burgum benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg die onderscheiding voor haar maatschappelijke functies. Ze is de enige in het verspreidingsgebied van weekblad Actief die deze onderscheiding kreeg.

Ze is secretaris van het Afûk-bestuur, gastdocent en -spreker bij Stenden Hotel Management School in Leeuwarden en bij Koninklijke Horeca Nederland, actief op het gebied van kennis verspreiden over autisme, bestuurslid van Markant Friesland, voorzitter van stichting Oranje Ferbynt en aanjager van de stichting Burgumer Aktiviteiten Kommisje (BAK). Ze verrichtte in het (recente) verleden nog diverse andere vrijwilligersfuncties.

Twee anderen kregen van burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel een koninklijke onderscheiding: Simon Hendrik Meinema (49) uit Suwâld, mede-oprichter in 1995 en bestuurslid van Stichting Kunstkring Hardegarijp (muziekconcerten in Hurdegaryp).

Jansjet (Jansje Jetske) de Vries-van der Werff (72) uit De Lytse Geast (Tytsjerk) was 25 jaar redactielid van de dorpskrant van Tytsjerk. Ze schrijft Friestalige boeken met waargebeurde verhalen.