Winst voor Be Quick tegen SC Joure

DOKKUM - Be Quick deed wat het moest doen, namelijk winnen van SC Joure. Op het zonnige Tolhuispark werd het 3-0 na een ruststand van 1-0. Koploper Zeerobben speelde Meppel van de mat en Hardegarijp won van Nijland, waardoor de spanning in de top blijft bestaan.

Be Quick kwam in de eerste helft op voorsprong. Een prima vrije trap van Richard Kempenaar werd knap ingekopt door Marcel van der Meulen: 1-0. Na rust stuurde Janco Wiersma op links twee spelers het bos in en gaf de bal panklaar voor het doel, waar Rudolf Banga de 2-0 afdrukte.

Tien minuten voor tijd bereikte de sterk spelende Tjalling de Boer de vrijstaande Janco Wiersma, die de 3-0 voor zijn rekening nam. Be Quick speelt zaterdag tegen concurrent Hardegarijp,