Surhuisterveen krijgt een wielerweek

SURHUISTERVEEN - In heel Nederland en zelfs daarbuiten kent men Surhuisterveen als het wielergekke dorp in het noorden van het land. Elk jaar staat er een top deelnemersveld aan het vertrek in zowel de Profronde als de Centrumcross.

Daarnaast komen vele mensen op de zaterdag voor de Profronde naar Surhuisterveen om de Pieter Weening Classic tot een goed einde te brengen.Het Wielercomité Surhuisterveen zit nooit stil en is altijd op zoek naar toevoegingen om de evenementen die er zijn nog sterker te maken, zoals een wielerweek.

Het Wielercomité Surhuisterveen heeft diverse partijen bereid gevonden mee te participeren in dit nieuwe evenement. De Feanster Wielerweek zal worden gehouden van 19 juli tot en met 25 juli. "We hebben samen een palet aan activiteiten bedacht om de week interessant te maken. Het centrale punt in deze week wordt het Torenplein", aldus Ronnie van der Veen, coördinator van de wielerweek.

"De basis ligt er om er een spetterend wielerfestijn van te maken met als pijler op de zaterdag, de Pieter Weening Classic en als absolute afsluiter de Profronde", voegt Van der Veen toe. De organisatie speelt in op de vraag om breedtesport, educatie, vertier en wedstrijdsport met elkaar te verbinden.