De beide hoofdrolspelers van 'Stockholm!',   Wiebe Kaspers en Inez Timmer.
De beide hoofdrolspelers van 'Stockholm!', Wiebe Kaspers en Inez Timmer. Ingezonden foto

'Stockholm!' met Kaspers en Timmer

FEANWALDEN – Een jonge twintiger die ontvoerd is door een oudere dame. Dat is in één zin het onderwerp van de muzikale theatervoorstelling 'Stockholm!, of in inkele reis sabeare' van de 26-jarige Wiebe Kaspers en de 61-jarige Inez Timmer.

De voorstelling is op zaterdag 13 mei in de Schierstins in Feanwâlden. De aanvang is 20.00 uur. De naam 'Stockholm!' verwijst ongetwijfeld naar het zogenaamde Stockholm-syndroom: de ontvoerde persoon krijgt sympathie voor zijn kidnapper. Maar deze theatervoorstelling is toch weer anders. Wiebe Kaspers heeft als de jonge Zweed Hans zelfs een liefdesrelatie met 'gijzelnemer' Elske. Tegelijk is hij ook zo'n beetje haar pleegzoon.Elske is getraumatiseerd door het verlies van een kind en leeft in een schijnwereld.

De voorstelling gaat daarom niet zozeer over het Stockholm-syndroom op zich, maar over rouw, verlies, psychische problemen en de dunne scheidslijn tussen werkelijkheid en fantasie. Inez Timmer noemt de voorstelling een pleidooi om mensen met psychische problemen met meer begrip te benaderen.

Er wordt ook gezongen in Stockholm! en dat is Kaspers en Timmer wel toevertrouwd.

Zie verder www.theaterinezitatief.de, www.wiebekaspers.nl en www.schierstins.nl. Inlichtingen: 0511-472937 of info@schierstins.nl.