De tennisbaan met op de achtergrond de hal, waarvan de hypotheek zwaar drukt op de exploitatie van TFF.
De tennisbaan met op de achtergrond de hal, waarvan de hypotheek zwaar drukt op de exploitatie van TFF. Foto: Klaas Rozema

TFF hoopt op 20 mille subsidie van Dantumadiel

FEANWALDEN - De Tennisferiening Feanwâlden hoopt spoedig 20.000 euro subsidie te krijgen van de gemeente Dantumadiel. Gebeurt dit niet, dan dreigt de tennisvereniging failliet te gaan, ook al is de club financieel gezond.

Dat zegt voorzitter Berry Overbeek. "We hebben meer dan honderd leden, van wie velen actief tennis spelen én als vrijwilligers hand- en spandiensten verrichten. Maar door verschillende financiële tegenslagen komen we krap bij kas te zitten", vertelt Overbeek.

"Dat komt in de eerste plaats door onze bank, ABN-Amro, die van sportverenigingen af wil, dus ook van ons. Daar loopt al vanaf het aanleggen van Sanjes Sportpark (eind jaren 90) een hypotheek. Het aflossen daarvan duurt nog acht jaar. De bank wil niet meewerken in het verlengen naar vijftien jaar, zodat de jaarlijkse aflossing kan worden verminderd. Dit ondanks het feit dat de hal volgens taxatie in 2016 het dubbele waard is van de aankoopwaarde", zegt Overbeek.

TFF heeft door tegenvallers thans te weinig geld om te kunnen investeren in het energiezuinig maken van de sporthal. TFF heeft wel, door zelfwerkzaamheid, het deel van GVV (de plaatselijke gymvereniging) met een extra wand kunnen afschermen, om energie te besparen.
Reactie ABNAmro: hiernaast.