De vlaggen gaan weer in top voor de Dag van de Garnaal.
De vlaggen gaan weer in top voor de Dag van de Garnaal. Ingezonden foto

Vlaggen 'Dag van de Garnaal' weer ten top

LAUWERSOOG – Vrijwilligers van voormalig reddingsboot 'Gebr. Luden' op de haven van Lauwersoog hadden het druk. Met behulp van een hoogwerker hebben ze alle lichtmasten in de haven weer voorzien van een vrolijk gekleurde vlag.

De vlaggen kondigen de Dag van de Garnaal aan, die wordt gehouden op zaterdag 6 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

De Dag van de Garnaal trok in 2015 ongeveer vijfendertigduizend bezoekers. Het is een topattractie in Noord-Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden, zullen vele activiteiten zijn voor jong en oud, met onder andere een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival.

Gelijktijdig is ook de reddingsbootdag van de KNRM. Donateurs kunnen gratis meevaren op de snelste reddingsboten van KNRM Lauwersoog. Ook zijn er in de haven demonstraties van de Lifeguards.

Garnalen- en mosselproeverijen

Zeelucht maakt hongerig. Fijnproevers kunnen op de Dag van de Garnaal dan ook te kust en te keur. Zo zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Wie liever een gerookte paling of forel wil ete,n wordt eveneens op zijn wenken bediend. Naast vele nautische activiteiten en visspecialiteiten zijn er demonstraties van oude ambachten.

Livemuziek en jeugdactiviteiten

Er is volop livemuziek tijdens de Dag van de Garnaal, en voor de jeugd is ook veel te beleven. Genoeg gezelligheid voor de hele dag en het hele gezin.

Zie ook: www.dagvandegarnaal.nl of volg de activiteiten via twitter:
@dagvandegarnaal.