De succesvolle kidstwirlsters van Release Dokkum, die meededen aan het concours in Drachten.
De succesvolle kidstwirlsters van Release Dokkum, die meededen aan het concours in Drachten. Foto: Janny Dorenbos

Kidstwirlsters Release stelen show in Drachten

DRACHTEN - Twirlvereniging Release Dokkum deed zaterdag met een groot aantal solisten mee aan het NBTA-concours in Drachten. Het was voor de vereniging een zeer geslaagde concoursdag met vele prijzen.

Een viertal solisten introduceerde routine, in een voor hen nieuw onderdeel. Emmaly Bakker in de twirling 2-baton en Fiona Dorenbos op het onderdeel Super-X-Strut. Beiden mogen door hun prima scores uitkomen in de beginnersklasse. Voor Lisa Terharkel en Kirsten Wiersma was het ook spannend. Zij lieten een mooie dancetwirl zien in de preteenklasse en mogen de volgende wedstrijd uitkomen in de Novice.

Verder werden er veel medailles in ontvangst genomen. Goud was er voor Femke Leistra, Gemima Gruintjes, Ketsia Gruintjes en Emmaly Bakker. Fiona Dorenbos wist zich met haar routine nu al te plaatsen voor de voorrondes van het Nederlands kampioenschap twirl. Zij behaalde net als het duo Melissa Niesing en Anita van der West zilver. Brons was er voor Nancy Dootjes, Femke Hoekstra, Nienke van der Zee en Marrit Terpstra.

Maar de uitblinkers van de dag waren de acht kidstwirlsters van de vereniging. Het was de eerste keer dat ze aan de jury hun ingestudeerde routine mochten laten zien. Uitkomend in de peewee en de juvenileklasse, wisten ze maar liefst vier van de zes medailles in de wacht te slepen.

Alle kidstwirlsters behaalden een prachtige score. Voor de solisten van Release was dit een geslaagd concours.

Op de foto staan de kidstwirlsters van Release: Femke Leistra, Evie de Jong, Myrthe van Genderen, Nienke van der Zee, Gemima Gruintjes, Naomi Gjaltema, Nynke de Jong en Femke Hoekstra.